Olio di Uliveto

- pure gold from nature -

Onze olijfolie

De olijfbomen van Olio di Uliveto staan op een stuk land tussen allemaal andere soorten bomen. Het terrein is 100% biologisch. Er worden geen insecticiden gebruikt omdat allerlei vogels door de bosrijke omgeving worden aangetrokken. De vogels bemesten het terrein en gaan parasieten op natuurlijke wijze te lijf. Als er bemest wordt, is dat alleen met natuurlijke meststoffen.

Geoogst en geperst
De olijven worden op dezelfde dag dat ze worden geoogst ook geperst. Hierdoor blijft de zuurgraad zeer laag. Om een olijfolie ”extra vergine” te mogen noemen mag hij de 0,8% zuurgraad niet overschrijden. De olie van Olio di Uliveto zit daar met een gemiddelde van 0,16% en 0,23% ruim onder. Deze lage zuurgraad garandeert behalve meer smaak ook een lange houdbaarheid. Deze olie blijft minstens twee jaar geschikt voor consumptie. Als je hem maar koel en donker bewaart. 

De olijven worden eerst door grote molenstenen tot pulp vermalen en daarna op ambachtelijke wijze tussen matten geperst. Dit proces kan wel vier uur in beslag nemen. De olijfsoorten van Olio di Uliveto zijn: Coratina, Frantoio en Leccino.

Ideaal voor koude bereidingen, zoals bij vis, vlees, salades, marinades, tapenades en bruschetta. Of gewoon lekker dippen met een stokbroodje. Buon appetito !